Проекти и дарения

С радост искаме да споделим, към днешна предпразнична дата 23.12.21 година, средствата за дренаж са събрани и ремонта вече е факт! Църковното настоятелство на Столичният храм „Св. прор. Илия“, кв. Княжево, благодари на всички дарители!

Сега продължаваме да събираме дарения за храма, а сметката по-долу е актуална. Всеки българин и християнин може да дари кой колкото има възможност! Благодарим ви!

Столичният храм „Св. прор. Илия“, кв. Княжево, се нуждае от спешен ремонт. Вследствие на високите подпочвени води, влагата прониква в стените и зидовете на храма. Поради тази причина основите на сградата се рушат. Влагата причинява и много сериозни щети на стенопистта. Затова Църковното настоятелство се обръща към жителите на столичния квартал и към всички българи да подпомогнат ремонта на храма, който е християнска светиня.

Председателят, свещеник Делян Цветков, благослови тази кампания, а банковата сметка е открита от църковното настоятелство за набиране на средства.

Банкова сметка за дарения:
Храм Свети пророк Илия
ЦКБ клон СОФИЯ ЮГ BIC:CECBBGSF
IBAN:BG48 CECB 9790 1065 9103 00

Всеки българин и християнин може да дари кой колкото може за ремонта на храма. Банковата сметка ще намерите и във Фейсбук групата – Храм Свети пророк Илия, Княжево .

Чуйте цялото интервю в Нощен Хоризонт.

Очаквайте нови снимки!

Ето как изглеждаше храма преди ремонта: